Magunkról

cropped-logoteljes.png
Kedves Látogató!

Sok szeretettel köszönt Mindenkit, a Biatorbágy és Környéke Mozgáskorlátozottak Egyesülete! Fogadják szeretettel ezt a kis összeállítást az Egyesületünkről, amellyel egy kicsit, betekintést nyerhetnek a mozgássérültek hétköznapjaiba, legalább is, ami a csoportos együttlétet illeti.

Közhasznú tevékenységet folytató, non profitpárt semleges társadalmi szervezet vagyunk. A Biatorbágyon és környékén élő mozgássérült és egyéb fogyatékkal élők közössége.

1991-ben alakult meg 49 fővel a Mozgáskorlátozottak Pest Megyei Egyesületének Biatorbágyi szervezeteként. 1998. január 31-én vált önállóvá. Azóta, folyamatosan megteszünk mindent, a sérült emberek életminőségének javítása érdekében.

Jelenleg a taglétszám, majdnem eléri a 100 főt. A nevünkben az „és Környéke” szó, Zsámbékot, Tök-öt jelenti.

Egyesületünk célja:

– a Biatorbágyon és annak környékén élő mozgásfogyatékos (mozgássérült, mozgáskárosodott) és egyéb fogyatékkal élő emberek rehabilitációjának, önálló életvitelük, emberi és állampolgári jogaik érvényesülésének elősegítése.

– Törekszünk érdekeik érvényesítésére, védelmére, képviseletére, életminőségük javítására az egyéni erőfeszítések összefogásával, és a társadalmi környezet tevőleges anyagi és erkölcsi támogatásával.

– Egyesületünk céljának tekinti a mozgásfogyatékos emberek és egyéb fogyatékkal élők helyi közösségeinek megteremtését is.

Céljaink közé sorolhatók még:

– szabadidős-, kulturális- és közösségi programok szervezése
– életvitel segítése,
– ügyintézési tanácsadás,
– jogsegélyszolgálat biztosítása,

Éves tevékenységeink:

– Év elején elszámolások, majd a pályázatok elkészítése után, sort kerítünk a Közgyűlésre, ahol a tagságnak, beszámolót tartunk az előző évről és elfogadjuk az aktuális évre tervezett költségvetést és programokat.

– Május elején, felköszöntjük az édesanyákat, az apákat, nagyanyákat, nagypapákat.

– Május közepén, egész napos kirándulással próbáljuk a tagságot kikapcsolni a hétköznapok terhei alól.

– A Sportnapok megszervezésével, tavasszal és ősszel, igyekszünk mozgásra ösztönözni a tagjainkat.

– A nyári hónapokban – buszos, gyógyfürdő látogatásokat szervezünk.

– Októberben Empátia napot rendezünk. A tagjainknak ebéddel kedveskedünk, a vendégeknek pedig előadásokat, zenés műsorokat szervezünk.

– Év vége felé tartjuk a karácsonyi, óévbúcsúztató rendezvényünket.

– Biatorbágyon személyesen is találkozhatnak velünk pl. a város Majálisán és a Gyereknapon is.

– Ezen kívül nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy Biatorbágyon a mi nevünkhöz fűződik az Empátia napi rendezvény megálmodása majd megszervezése és a kerekesszékes – babakocsis hintának szintén a megálmodása, amelynek a megvalósításában Biatorbágy Város Önkormányzata nagymértékben hozzájárult, azonban a végleges elkészülését a járványhelyzet késleleti.

– Több iskolában is érzékenyítő, Esélyórákat tartottunk, amelyre a Pest Megyei Vöröskereszt által, a Pest Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház kért fel bennünket. Hatalmas izgalommal, de ugyanakkor, mérhetetlen nagy örömmel készültünk, erre a különleges feladatra.

Ezeknek, a nem mindennapi eseményeknek köszönhetően, a gyerekek empátiáját igyekeztünk bővíteni, ráfókuszálva a pozitív és negatív élethelyzetekre, vagyis a másság elfogadására. Kerekesszék és egyéb segédeszközök használatának előnyét és nehézségeit is bemutattuk, ezáltal gyakorlatban is, szembesülhettek, saját maguk is megtapasztalhatták, a hétköznapi életben felmerülő akadályokat. Betekintést nyerhettek az élet nehezebb, árnyékosabb, de ugyanakkor élhető oldaláról is.

Nagyon jó érzés volt megtapasztalni a pozitív fogadtatást, a figyelmet és az őszinte reagálásokat. Felejthetetlen élmény volt, amikor az óra végéhez közeledve, azt hallottuk a gyerekektől, hogy „Nem baj, ha a szünetbe is belecsúszunk, csak maradjunk még!” Úgy érezzük, ettől nagyobb elismerést, nem is kaphattunk volna.

Hálával és köszönettel tartozunk a gyerekeknek a szívből jövő érdeklődésért, a tanároknak a segítségért, az iskola vezetőknek pedig az együttműködésért! Bízunk benne, hogy az elkezdett, ilyen fajta megjelenéssel, vagyis az érzékenyítéssel, hamarosan újabb gyerekeknek, osztályoknak tudunk betekintést nyújtani, a fogyatékkal élők hétköznapjaiba.

Terveink, elérhetőségeink:

Továbbra is folytatjuk a támogatók felkutatását, amellyel szeretnénk tovább növelni a rendezvények színvonalát és szolgáltatásunk minőségét.

Folyószámlánkra utalt pénzadománnyal is segíthetik a közösségünket. Az adományokról, kérésre, adóigazolást állítunk ki, amely összeg leírható az adóból. Bankszámla számunk:

 K&H Bank 10403208-50526750-82811000

A sorstársainkért végzett munkánkat valamint szolgáltatásinkat Ön is támogathatja, személyi jövedelemadójának 1 % – ának felajánlásával. Ezzel a mozgáskorlátozott/sérült emberek mindennapjait teheti könnyebbé. Ha emellett dönt, kérjük, írja rá a rendelkező lapra:

Biatorbágy és Környéke Mozgáskorlátozottak Egyesülete

Adószámunk: 18680377-1-13

 Adószámunk megtalálható itt a honlapunkon (bkme.hu), a Facebookos oldalunkon (https://www.facebook.com/bkme.hu) és a Biatorbágy honlapján a civil szervezetek menü pontjában is (https://biatorbagy.hu/civil-szervezetek/201002141784) .

Reméljük, ezzel a kis összefoglalóval, sikerült felkeltenünk az érdeklődésüket!

Kérjük, CSATLAKOZZON HOZZÁNK, ha szeretne részt venni mindennapjainkban! Jelentkezőket szeretettel várjuk!

Biatorbágy és Környéke Mozgáskorlátozottak Egyesülete
2051 Biatorbágy, Szent István u. 11.
Tel: 023/ 310-278
Mobil: 0630/ 903-5151
web: www.bkme.hu
www.Facebook.com/bkme.hu
email: info@bkme.hu

Támogatását előre is köszönjük!

Sok szeretettel kíván jó egészséget és minden jót az Egyesület tagsága nevében:

Bálint Balázs elnök és Huszta Valéria alelnök

Biatorbágy és Környéke Mozgáskorlátozottak Egyesülete