Magunkról

cropped-logoteljes.png

Kedves Látogató!

Sok szeretettel köszönt Mindenkit, a Biatorbágy és Környéke Mozgáskorlátozottak Egyesülete! Fogadják szeretettel ezt a kis összeállítást az Egyesületünkről, amellyel egy kicsit, betekintést nyerhetnek a mozgássérültek hétköznapjaiba, legalább is, ami a csoportos együttlétet illeti.

Közhasznú tevékenységet folytató, nonprofit, pártsemleges társadalmi szervezet 1991-ben alakult meg 49 fővel a Mozgáskorlátozottak Pest Megyei Egyesületének Biatorbágyi szervezeteként. 1998. január 31-én vált önállóvá, tehát már évtizedek óta teszünk meg mindent, a sérült emberek életminőségének javítása érdekében.

Jelenleg a taglétszám, eléri a 130 főt. Mivel több környező településről is csatlakoztak hozzánk, ezért a Zsámbéki csoport után, megalakítottuk a Budaörsi csoportot is.

Egyesületünk célja:

– A Biatorbágyon és annak környékén élő mozgásfogyatékos (mozgássérült, mozgáskárosodott) és egyéb fogyatékkal élő emberek rehabilitációjának, önálló életvitelük, emberi és állampolgári jogainak, érdekeinek védelme – érvényesülésének elősegítése, helyi közösségeinek megteremtése, képviselete, életminőségeinek javítása

– szabadidős-, kulturális- és közösségi programok szervezése

– életvitel segítése,

– ügyintézési tanácsadás,

– jogsegélyszolgálat biztosítása

Éves tevékenységeink:

– Év elején elszámolások, majd a pályázatok elkészítése után, sort kerítünk a Közgyűlésre, ahol a tagságnak, beszámolót tartunk az előző évről és elfogadjuk az aktuális évre tervezett költségvetést és programokat.

– Május elején, felköszöntjük az édesanyákat, az apákat, nagyanyákat, nagypapákat.

– Május közepén, egész napos kirándulással próbáljuk a tagságot kikapcsolni a hétköznapok terhei alól.

– A Sportnapok megszervezésével, tavasszal és ősszel, igyekszünk mozgásra ösztönözni a tagjainkat.

– A nyári hónapokban – buszos, gyógyfürdő látogatásokat szervezünk.

– Októberben Empátia napot rendezünk. A tagjainknak ebéddel kedveskedünk, a vendégeknek pedig előadásokat, zenés műsorokat szervezünk.

– Év vége felé tartjuk a karácsonyi, óévbúcsúztató rendezvényünket.

Büszkeséggel tölt el bennünket:

– Biatorbágyon a mi nevünkhöz fűződik az Empátia napi rendezvény megálmodása majd megszervezése és az integrált játszóeszköz (kerekesszékes – babakocsis hinta) megálmodása.

Nagyon hálásak vagyunk Biatorbágy Város Önkormányzatának, Biatorbágy Város lakosságának és minden egyes támogatónak a jóindulatáért, segítőkészségéért, az önzetlenül nyújtott anyagi támogatásáért!

A Fő téren elhelyezett hinta, teljes mértékben megtestesíti azt a tervünket, hogy a sérült és az egészséges gyerekek, közösen, biztonságosan, önfeledten tudjanak együtt játszani/hintázni. Ezzel is hozzásegítve a fiatal korosztályt, az empátia megtapasztalásához, a fogyatékkal élő gyermekek elfogadásához, ami hosszú távon, nagyban formálja a sérült emberekhez való hozzáállásukat.

– Több iskolában és óvodában érzékenyítő, Esélyórákat tartottunk. Ezeknek, a nem mindennapi eseményeknek köszönhetően, a gyerekek empátiáját igyekeztünk bővíteni, ráfókuszálva a pozitív és negatív élethelyzetekre, vagyis a másság elfogadására. Kerekesszék és egyéb segédeszközök használatának előnyét és nehézségeit is bemutattuk, ezáltal gyakorlatban is, szembesülhettek, saját maguk is megtapasztalhatták, a hétköznapi életben felmerülő akadályokat. Betekintést nyerhettek az élet nehezebb, árnyékosabb, de ugyanakkor élhető oldaláról is.

Terveink, elérhetőségeink:

Továbbra is folytatjuk a támogatók felkutatását, amellyel szeretnénk tovább növelni a rendezvények színvonalát és szolgáltatásunk minőségét.

Folyószámlánkra utalt pénzadománnyal is segíthetik a közösségünket. Az adományokról, kérésre, adóigazolást állítunk ki, amely összeg leírható az adóból. Bankszámla számunk:

 K&H Bank 10403208-50526750-82811000

A sorstársainkért végzett munkánkat valamint szolgáltatásinkat Ön is támogathatja, személyi jövedelemadójának 1 % – ának felajánlásával. Ezzel a mozgáskorlátozott/sérült emberek mindennapjait teheti könnyebbé. Ha emellett dönt, kérjük, írja rá a rendelkező lapra:

Biatorbágy és Környéke Mozgáskorlátozottak Egyesülete

Adószámunk: 18680377-1-13

 Adószámunk megtalálható itt a honlapunkon (bkme.hu), a Facebookos oldalunkon (https://www.facebook.com/bkme.hu) és a Biatorbágy honlapján a civil szervezetek menü pontjában is (https://biatorbagy.hu/civil-szervezetek/201002141784) .

Reméljük, ezzel a kis összefoglalóval, sikerült felkeltenünk az érdeklődésüket!

Támogatását előre is köszönjük!

Sok szeretettel kíván jó egészséget és minden jót az Egyesület tagsága nevében:

Huszta Valéria elnök és Grőszerné Szanyi Ildikó alelnök

Adatok:

Biatorbágy és Környéke Mozgáskorlátozottak Egyesülete
2051 Biatorbágy, Kossuth Ferenc u. 9 A épület
Mobil: +3620/513-4404
web: www.bkme.hu
www.Facebook.com/bkme.hu
email: info@bkme.hu

Biatorbágy és Környéke Mozgáskorlátozottak Egyesülete